Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

O επιμένων νικά



  Στην 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος προκρίθηκε η ΑΕΛ, που νίκησε δίκαια σε νοκ άουτ αγώνα τον Αχαρναϊκό στο Μενίδι με 1-0 και χρυσό σκόρερ, όπως και στο προηγούμενο ματς με τον Εθνικό Γαζώρου, τον Τζόελ Τσιμπάμπα. Η ΑΕΛ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα δημιούργησε πολλές και κλασικές ευκαιρίες, αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Παγούδη.


 
  Για τον Τσιμπάμπα η φάση του 87ου λεπτού ήταν η 3η και η φαρμακερή. Στο 35’ από σέντρα του Φρανκού ο Κονγκολέζος μόνος απέναντι στον Παγούδη έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Αχαρναϊκού απέκρουσε ενστικτωδώς. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε στο 72’ όταν από σέντρα του Ζεκίνια ο Τσιμπάμπα έπιασε εντυπωσιακό σουτ στην κίνηση για να απομακρύνει εντυπωσιακά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων. Στο 87’, όμως, η καταπληκτική συνεργασία Φρανκού-Ζεκίνια και η ασίστ του τελευταίου έβγαλε τον Τσιμπάμπα μόνο προ κενής εστίας. Ο Κονγκολέζος αυτή τη φορά δεν αστόχησε, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και την ΑΕΛ στην μεθεπόμενη φάση του Κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες τον Αστέρα Τρίπολης. Ο επιμένων νικά, λοιπόν και η ΑΕΛ δικαιώθηκε παλεύοντας για τη νίκη με ορθόδοξο τρόπο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Στον κύκλο των χαμένων ευκαιριών μπορεί κανείς να προσθέσει κι αυτές με πρωταγωνιστές τους Ζουρούδη (17’), Νεμπεγλέρα (54’ ), Σκόνδρα (69’), Φρανκού (76’).


  
  Ο αξιόμαχος Αχαρναϊκός είχε την καλύτερη στιγμή του στο παιχνίδι στο 57’, όταν ο Σκόνδρας με σωτήρια προβολή ανέκοψε τον Νιάρο, που είχε βγει σε πλεονεκτική θέση απέναντι από τον Σέρεμετ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για τη φάση του 40ου λεπτού ζητώντας χέρι από τον Ραπτάκη στο σουτ του Δασκαλάκη.

Αχαρναϊκός: Παγούδης, Μανάλης, Μαγγίνας, Αθανασόπουλος (90’ Βεστάκης), Καλογερόπουλος, Δασκαλάκης, Νιάρος (81’ Νταβαρίνος), Χριστόπουλος, Αναστασίου, Νεόφυτος, Νυφαδόπουλος (90’ Μακρυγιάννης).

ΑΕΛ: Σέρεμετ, Σκούπρας, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Μάγγος, Πόνσε (46’ Ζεκίνια), Ζουρούδης (59’ Χασομέρης), Τσιμπάμπα, Φρανκού (89’ Σιατραβάνης).


Δείτε σε Videο το γκολ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!