Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Τρίποντο κορυφής


  Το 3 στα 3 έκανε η ΑΕΛ, πέτυχε σπουδαίας σημασίας εντός έδρας νίκη επί του Εθνικού Γαζώρου με σκορ 2-1 και ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν μια νίκη με πολλαπλά κέρδη, αφού εκτός της βαθμολογικής σημασίας έχει και μεγάλη αξία αγωνιστική. Η ΑΕΛ κέρδισε έναν σκληρό και επικίνδυνο αντίπαλο, χωρίς να επηρεαστεί από την προσωρινή ισοφάριση, ούτε να εγκαταλείψει την προσπάθεια απογοητευμένη καθώς τα λεπτά κυλούσαν χωρίς δεύτερο γκολ και ενώ ο διαιτητής Τερετίδης είχε αρνηθεί πέναλτι σε ανατροπή του Δεινόπαπα στο 74ο λεπτό.
  Η ΑΕΛ με ψυχραιμία, καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα κυνήγησε μέχρι τέλους τη νίκη και τελικά δικαιώθηκε. Χρυσός σκόρερ ο Τζόελ Τσιμπάμπα με κεφαλιά στο 89ο λεπτό μετά από εκτέλεση φάουλ του Νεμπεγλέρα. Από τα πόδια του αρχηγού είχε ξεκινήσει και το πρώτο γκολ της ΑΕΛ στο 45’ με πανομοιότυπο τρόπο και το κεφάλι του Αποστόλη Σκόνδρα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Αποστολίδη.
  Οι «βυσσινί» θα μπορούσαν να είχαν τελειώσει το ματς στο 58’ αν ο Δεινόπαπας από τη γραμμή της μικρής περιοχής μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια και γύρισμα του Τσιμπάμπα κατόρθωνε να βρει δίχτυα. Περίπου 13 λεπτά αργότερα, στο 71’, οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν προσωρινά με σουτ του Μπεκιάρη και ξαναμπήκαν στο παιχνίδι. Στην ΑΕΛ, πάντως, δεν στοίχισε το μουδιασμένο ξεκίνημα, που επέτρεψε στον Εθνικό Γαζώρου να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Σέρεμετ στο 10’ με τον Ζυγκερίδη και στο 11’ με τον Ναλμπάντη (δοκάρι).

Εκτός από τους τρεις βαθμούς και τον χαρακτήρα που έδειξε κυνηγώντας την νίκη μέχρι τέλους, η ΑΕΛ κρατά και την επιβεβαίωση της ικανότητάς της στις στημένες φάσεις, μια ικανότητα που της χάρισε κόντρα στον Εθνικό Γαζώρου δύο πολύτιμα γκολ.

ΑΕΛ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (68’ Καρανίκας), Ζεκίνια, Χασομέρης, Δεινόπαπας (75’ Φρανκού), Τσίγκας (32’ Τσιμπάμπα).

Εθνικός Γαζώρου: Αποστολίδης, Κοσμίδης, Γεωργιάδης (91’ Κρυστάλης), Ζυγκερίδης (58’ Κωνσταντινίδης), Κουκώλης, Καπίας, Μουσικάκης, Μπεκιάρης, Ναλμπάντης, Γκόγκας, Μερεσιώτης (24’ Νίρλας).


Δείτε τα γκολ του αγώνα:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!