Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Θρίαμβος


Τρία γκολ, 2 δοκάρια. Είναι από τις φορές που οι αριθμοί λένε ολόκληρη την αλήθεια. ΑΕΛ - Ολυμπιακός Βόλου 3-0. Η επικράτηση των «βυσσινί» στο θεσσαλικό ντέρμπι ήρθε με εμφατικό τρόπο που δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο αμφισβήτησης. Η νίκη εξελίχθηκε σε θρίαμβο σκορπώντας ενθουσιασμό στους περίπου δέκα χιλιάδες φίλους της ΑΕΛ.

Το σκορ άνοιξε στο 35ο λεπτό. Εξαιρετικός συνδυασμός Ζεκίνια-Τσίγκα-Δεινόπαπα και κεφαλιά του τελευταίου στα δίχτυα του Γκίτκου. Νωρίτερα, στο 24’, η κεφαλιά του Ζεκίνια μετά από σέντρα του Νεμπεγλέρα, είχε σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, στο 48ο λεπτό, πάλι το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε τον Πορτογάλο σε μια φάση-καρμπόν με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Παρά τις αναγκαστικές αλλαγές (ο Γιώτας στη θέση του τραυματία Τσιάρα) η ΑΕΛ συνέχισε να ελέγχει το παιχνίδι και να απειλείται από τον αντίπαλό της από ελάχιστα έως καθόλου. Παρόλα αυτά χρειαζόταν ένα γκολ για να σφραγίσει τη νίκη και να διώξει οριστικά το άγχος από το εύθραυστο 1-0. Το ματς ουσιαστικά καθάρισε ο Καρανίκας με κεφαλιά-ψαράκι στο 88’ και ο Ζεκίνια έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων (μετά από καταπληκτική ατομική ενέργεια και ασίστ του Χασομέρη), παίρνοντας ταυτόχρονα ρεβάνς από την τύχη του, η οποία δύο φορές του στέρησε τη χαρά του γκολ στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού.

ΑΕΛ: Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Τσιάρας (66’ Γιώτας), Δεινόπαπας (86’ Χασομέρης), Ζεκίνια, Τσιμπάμπα (60’ Καρανίκας), Τσίγκας.

Ολυμπιακός Βόλου: Γκίτκος, Στουρνάρας, Κατσιαρός, Πινδώνης, Παλαιολόγος, Ανιέτε (46’ Τσιάτσιος), Ογιαρμπίντε, Γένγκα (85’ Γαλάνης), Μπολάτι (66’ Γκότοβος), Γόγολος, Μπακαγιόκο.

Εισιτήρια: 5.596




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!