Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ντέρμπι κορυφής στο Δίλοφο


Η ΑΕΔ ΝΙΚΑΙΑΣ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΗ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 7η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΗΣ Α’ ΕΠΣΛ (16.30)





Η αντίστροφη μέτρηση για το ντέρμπι κορυφής της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας άρχισε. ΑΕΔ Νίκαιας και Μαχητής Τερψιθέας διασταυρώνουν τα ξίφη τους σήμερα στις 16.30 στο γήπεδο Διλόφου σ’ ένα παιχνίδι που θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό τις εξελίξεις στη μάχη του τίτλου. Για τους φιλοξενούμενους η νίκη είναι το μοναδικό ζητούμενο προκειμένου να διατηρηθούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα θα φέρει τους πρωτοπόρους με την πλάτη στον τοίχο αφού εκτός της ΑΕΔ Νίκαιας τυχόν «στραβοπάτημα» του Μαχητή περιμένει και η Δήμητρα Γιάννουλης για να βρεθεί ξανά στην κορυφή.
Αγωνιστικά οι δύο ομάδες δείχνουν να βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση με την ΑΕΔ Νίκαιας να προέρχεται από το εντυπωσιακό διπλό στο Μακρυχώρι (0-3), ενώ με το ίδιο σκορ ο Μαχητής είχε επικρατήσει της Δόξας Βλαχογιαννίου. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες παραμένουν αήττητες στοιχείο που ανεβάζει ακόμα περισσότερο την αδρεναλίνη.
Φυσικά το παιχνίδι στο Δίλοφο βρίσκεται σε συνάρτηση με την αναμέτρηση στη Χάλκη όπου η δεύτερη της βαθμολογίας Δήμητρα Γιάννουλης φιλοξενείται από τον τοπικό Ηρακλή. Οι φιλοξενούμενοι τηρουμένων των αναλογιών έχουν τον πρώτο λόγο για τη νίκη και παράλληλα ποντάρουν σ’ ένα ευνοϊκό αποτέλεσμα στο Δίλοφο προκειμένου να βρεθούν ξανά στην πρώτη θέση.
Από κει και πέρα ο Αχιλλέας Φαρσάλων θα προσπαθήσει να επανακτήσει το έδαφος που έχασε από τη «λευκή» ισοπαλία στη Δήμητρα όμως θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στον Φαλανιακό. Οι φιλοξενούμενοι έχουν δείξει ότι έχουν το σθένος να είναι και φέτος στο γκρουπ των ομάδων που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα και μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα μέσα σε οποιαδήποτε έδρα. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Αχιλλέας είναι η τρίτη αήττητη ομάδα της διοργάνωσης (μαζί με τον Μαχητή και την ΑΕΔ Νίκαιας).
Στο Μακρυχώρι ο «λαβωμένος» Αετός θα υποδεχθεί τον Απόλλωνα Λάρισας σ’ ένα παιχνίδι με ιδιαίτερη σημασία για τους «κιτρινόμαυρους». Οι γηπεδούχοι μετά και το τελευταίο αρνητικό αποτέλεσμα θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να ελπίζουν σε ανάκαμψη. Από την άλλη πλευρά ο Απόλλων δεν έχει ηττηθεί στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια και σίγουρα θέλει να διευρύνει το σερί.
Μετά την πολύ καλή εμφάνιση στη Γιάννουλη η οποία όμως δεν συνοδεύτηκε από νίκη στη Μελιβοία ο Φιλοκτήτης θα φιλοξενήσει τον Λαρισαϊκό. Θεωρητικά οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο αλλά θα πρέπει να το δείξουν και μέσα στο γήπεδο προκειμένου να μην πέσουν θύμα έκπληξης. Σε ό,τι αφορά στον Λαρισαϊκό η βαθμολογική του θέσει δεν του επιτρέπει από το να κυνηγάει σε κάθε παιχνίδι το αποτέλεσμα.
Το ντέρμπι νεοφώτιστων θα διεξαχθεί στο Καλοχώρι ανάμεσα στην τοπική Αναγέννηση και τη Δήμητρα Αγιάς. Στον πάγκο των γηπεδούχων θα ντεμπουτάρει ο νέος τεχνικός της ομάδας Γιώργος Χατζής ο οποίος θέλει να ξεκινήσει με το δεξί.
Σμόλικας και Όλυμπος θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στη Φαλάνη σ’ ένα δυνατό παιχνίδι. Για τους γηπεδούχους ο παράγοντας έδρα δεν έχει αποδώσει τους αναμενόμενους βαθμούς αφού ακόμα δεν έχουν γευθεί τη χαρά της νίκης κάτι που θα επιδιώξουν σήμερα απέναντι σε μια ομάδα που μετά την τελευταία νίκη δείχνει να βρίσκεται σε καλή κατάσταση.
Το σημερινό πρόγραμμα συμπληρώνει η αναμέτρηση στο Βλαχογιάννι όπου η τοπική ομάδα θα φιλοξενήσει τη Δόξα Αργυροπουλίου. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν ακόμα πετύχει νίκη, ενώ από την άλλη πλευρά οι φιλοξενούμενοι μετά το πρώτο νικηφόρο αποτέλεσμα της περασμένης εβδομάδας θέλουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα και η βαθμολογία:
Φιλοκτήτης-Λαρισαϊκός
Χάλκη -Δήμητρα Γιάνν.
Αχιλλέας Φ. -Φαλανιακός
Βλαχογιάννι - Αργυροπούλι
Καλοχώρι - Δήμητρα Αγιάς
ΑΕΔ Νίκαιας- Μαχητής (γήπ. Διλόφου)
Σμόλικας -Όλυμπος
Μακρυχώρι -Απόλλων
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Μαχητής          12-3     16
Δήμητρα Γιάνν.  12-4     15
ΑΕΔ Νίκαιας   11-1     14
Αχιλλέας Φ.    12-2     12
Φαλανιακός     14-8     11
Απόλλων         11-8     9
Φιλοκτήτης      14-8     8
Δήμητρα Αγιάς  9-9       7
Όλυμπος         8-17     7
Αργυροπούλι   9-8       6
Καλοχώρι        4-6       5
Σμόλικας         3-8       5
Μακρυχώρι     4-10     5
Χάλκη             3-12     4
Λαρισαϊκός     6-19     3
Βλαχογιάννι     2-11     2

Πηγή: Ελευθερία (Συντάκτης:Άρης Γκουτρουμάνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!