Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ:«Αλαζονική η άσκηση διοίκησης στην ΕΠΣΛ»



* «Δεν μπορεί ένα υπηρεσιακό όργανο της ΕΠΣΛ να είναι μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής»


Τις θέσεις του σχετικά με το θέμα της υφιστάμενης σύνθεσης της Πειθαρχικής Επιτροπής ανέλυσε ο διοικητικός της ΕΠΣΛ Μιχάλης Παπαγεωργίου τονίζοντας ότι τα μέλη της δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης ή να υπόκεινται σε εντολές από τη διοίκηση της ΕΠΣΛ. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν μπορεί ένα υπηρεσιακό όργανο της ΕΠΣΛ (εκπρόσωπος Τύπου) να είναι μέλος της Πειθαρχικής Επιτροπής, ενώ αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας του ΔΣ της ΕΠΣΛ έκανε λόγο καταχρηστικότατη και αλαζονική συμπεριφορά και άσκηση διοίκησης που δεν αρμόζει σ’ ένα συλλογικό όργανο.
«Τα προσόντα των μελών των Επιτροπών των Ενώσεων πρέπει να είναι ανάλογα των μελών των Επιτροπών που ορίζει το καταστατικό της ΕΠΟ και ο διορισμός τους πρέπει να διασφαλίζει πλήρη ανεξαρτησία στην ενάσκηση των καθηκόντων τους, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι τα μέλη δεν πρέπει να έχουν οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης ή υποτέλεια ή να υπόκεινται σε εντολές από τη διοίκηση της ΕΠΣΛ» είπε ο κ. Παπαγεωργίου και πρόσθεσε:
«Εφόσον οι Πειθαρχικές Επιτροπές βγάζουν αποφάσεις που δεν υπόκεινται σε επικύρωση από το Δ.Σ. των Ενώσεων σημαίνει ότι πρέπει να συντρέχουν οι παραπάνω προϋποθέσεις της πλήρους ανεξαρτησίας.
Τα μέλη της Επιτροπής ΕΠΣΛ πρέπει κατ’ αναλογία να έχουν τα ίδια εχέγγυα και προσόντα με τα μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα οποία ορίζεται στο καταστατικό της ΕΠΟ ότι πρέπει να είναι δικαστικοί λειτουργοί εν ενεργεία και αν δεν υπάρχουν τότε να είναι μη εν ενεργεία και ένα μέλος να είναι δικηγόρος.
Συνεπώς, τα λέει αυτά το καταστατικό για να είναι πραγματικά ανεξάρτητη μια Επιτροπή και να βγάζει αποφάσεις αδέσμευτες γιατί αλλιώς υπάρχει πλήρης καταστρατήγηση.
Για παράδειγμα δεν μπορεί ένας να είναι εκπρόσωπος τύπου της ΕΠΣΛ ή υπηρεσιακό όργανο της ΕΠΣΛ αδιάφορα αν αμείβεται ή όχι και να υπάρχει αξίωση να συμμετέχει στην έκδοση αποφάσεων αδέσμευτων που δεν υπόκεινται σε επικύρωση από το Δ.Σ.
Αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να συσταθεί τέτοια Επιτροπή και η πειθαρχική δικαιοδοσία θα μπορούσε να ασκηθεί πιο υπεύθυνα από τα εκλεγμένα και όχι από τα διορισμένα μέλη του Δ.Σ της ΕΠΣΛ.
Αυτή είναι η έννοια της αμερόληπτης Πειθαρχικής Επιτροπής διότι αλλιώς δεν υπάρχει και δεν εμπνέεται εμπιστοσύνη για το αν τις αποφάσεις τις βγάζει η Πειθαρχική Επιτροπή ή ενδεχομένως να υπάρχει καθοδήγηση από υποκρυπτόμενα μέλη του Δ.Σ.».
-Πρόσφατα αναφερθήκατε στην Επιτροπή Διαιτησίας…
«Τόσο η Πειθαρχική Επιτροπή όσο και η Επιτροπή Διαιτησίας είναι γνωστό σε όλους ότι είναι τα πιο αποφασιστικά όργανα που μπορούν να επηρεάσουν τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Η τελευταία αλλαγή στην προεδρεία της ΕΔ έγινε χωρίς την παρουσία του αντικατασταθέντος προέδρου που απουσίαζε από το Δ.Σ. Αυτό είναι τελείως πρωτόγνωρο γιατί από λόγους τακτ και ευπρέπειας θα έπρεπε να παρίσταται και ο αντικαθιστόμενος πρόεδρος για να μπορέσει να δώσει τις όποιες διευκρινίσεις σε ό,τι του καταλογίζονταν.
Υπάρχει μία καταχρηστικότατη και αλαζονική συμπεριφορά και άσκηση διοίκησης που δεν αρμόζει σ’ ένα συλλογικό όργανο.
Και δεδομένου ότι τα διοικητικά συμβούλια σύμφωνα με το περιβόητο καταστατικό της ΕΠΟ προβλέπονται δυο φορές το μήνα και με δεδομένο ότι η απαρτία μάλλον δεν είναι συνηθισμένο φαινόμενο γίνεται αντιληπτό ότι υπάρχουν αποφάσεις προειλημμένες που λαμβάνονται εξωθεσμικά και παίρνουν τάχα τον μανδύα των αποφάσεων της Εκτελεστικής Γραμματείας που επινοήθηκε στο καταστατικό της ΕΠΣΛ για να καλύψει τη διοικητική ατέλεια που υπάρχει στην ΕΠΣΛ και η οποία Εκτελεστική Γραμματεία μπορεί να βρίσκεται σε απαρτία και να αποφασίζει με τρία μόνο άτομα ερήμην δηλαδή των άλλων οκτώ. Και μάλιστα να παίρνονται αποφάσεις όχι έκτακτου περιεχομένου που αρμόζει σε Εκτελεστική Γραμματεία αλλά σοβαρότερου περιεχομένου που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ».
Πηγή: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Disqus for monaxalarissa

Τυποποιημένο Πλοήγηση Widget για το Blogger | blogs Blogspot - ΜΒΤ στυλ Θέμα Εκκλησία!